A korrekt tájékoztatás jegyében és a szülők járvánnyal kapcsolatos döntéseinek megkönnyítése érdekében, hetente közzétesszük a hiányzó gyermekek és dolgozók létszámát, intézményi szinten összesítve.
A 46. hét adatai
1. Igazoltan fertőzött gyermekek száma: 0 fő
2. Hiányzó gyermekek száma: 53 fő
• ebből a családban történt fertőzés miatt hiányzó gyermekek száma: 4 fő
• ebből a járvány miatt tartósan hiányzó gyermekek száma szülői kérésre: 19 fő
3. Igazoltan fertőzött dolgozók száma: 2 fő
4. Légúti tünetek miatt hiányzó dolgozók száma: 5 fő
• ebből negatív teszttel rendelkezik: 1 fő
5. Egyéb ok miatt hiányzó dolgozók száma: 2 fő
6. Rendkívüli szüneten lévő csoportok száma: 1.
A koronavírus megjelenéséről az intézményünkben, az Emberi Erőforrások Minisztériumát és a Szentendre Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát értesítettük. Az illetékes hatóságok által meghozott határozat szerint, a cica csoport november 12-15-ig járványügyi megfigyelés alá kerül, ez idő alatt otthonában tartózkodik. Az érintett csoportba járó gyermekek óvodás testvéreit, lehetőség szerint ez idő alatt kérjük szintén otthon tartani. A Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya e-mailben fogja a határozatot eljuttatni a szülők számára, mellyel erre az időszakra a táppénzt igényelhetik.
Házirendünk nem limitálja a szülők által igazolható napok számát, így a szülő döntése, lehetőségei szerint, az óvodavezető felé tett jelzés alapján (faluovi@tahitotfalu.hu), a járvány intenzív szakaszában a gyermekek otthon tarthatók. A növekvő dolgozói hiányzások miatt, délutáni csoport összevonásokra lehet számítani.
A járványügyi előírások szigorú betartása mellett, az illetékes hatóságokkal folyamatosan kommunikálva, igyekszünk óvodáinkban a folyamatos működést biztosítani. A kedves szülők segítő együttműködését köszönjük!
Tahitótfalu, 2020. november 11.
Bánáti Anita óvodavezető sk.