Dunabogdány Község Önkormányzata pályázati támogatásban részesült az óvoda új épületének létesítésére. Hosszú tárgyalások és egyeztetések eredményeként sikerült többlettámogatást szerezni a projekt megvalósításához, ill. az áttervezésnek köszönhetően a projekt bekerülési költségét csökkenteni. Ezek következtében a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás eredményesen zárult, a nyertes ajánlattevő a Pesti Építő Zrt. lett.
Előreláthatólag a kivitelezési munkák 2020. november 16-án kezdődnek el. Ez azt jelenti, hogy a kivitelező cég átveszi a munkaterületet, elfoglalja az óvodával szemközti üres telket, felvonulási területet munkagépekkel. Az első munkafolyamat a két csoportszobás, bontásra ítélt épület elbontása lesz. Ennek várható időtartama 10 nap.
Erre az időszakra, amely november 16-tól 27-ig tart, rendkívüli óvodai szünetet rendelt el az önkormányzat és az intézményvezető a kivitelező kérésére, ill. az óvodába járó gyermekek biztonsága érdekében. Az első óvodakezdési nap: 2020. november 30-a. A kivitelezés időszakára szerződési kötöttsége van az önkormányzatnak, ezért most szükséges elkezdeni a munkálatokat, különben a pályázati támogatást visszavonják.
Kiemelt ez az építkezés a település számára, hiszen régóta várnak a falu lakói arra, hogy új óvodát építhessenek a már statikailag veszélyes épület helyébe. Schuszter Gergely polgármester és Balogh Imréné óvodavezető ezért a szülők segítő együttműködését kéri, hogy szíveskedjenek megoldani gyermekük otthoni felügyeletét ebben az időszakban.

A teljes közlemény itt olvasható:

 

DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT
POLGÁRMESTERE
DUNABOGDÁNYI NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODA
ÓVODAVEZETŐ
___________________________________________________________________________
Tájékoztató szülőknek rendkívüli óvodai szünet elrendeléséről
Tisztelt Szülők!
Mint korábban arról értesülhettek, Dunabogdány Község Önkormányzata pályázati támogatásban részesült az óvoda új épületének létesítésére.
Hosszú tárgyalások és egyeztetések eredményeként sikerült többlettámogatást szerezni a projekt megvalósításához, ill. az áttervezésnek köszönhetően a projekt bekerülési költségét csökkenteni. Ezek következtében a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás eredményesen zárult, a nyertes ajánlattevő a Pesti Építő Zrt. lett.
Előreláthatólag a kivitelezési munkák 2020. november 16-án kezdődnek el. Ez azt jelenti, hogy a kivitelező cég átveszi a munkaterületet, elfoglalja az óvodával szemközti üres telket, felvonulási területet munkagépekkel. Az első munkafolyamat a két csoportszobás, bontásra ítélt épület elbontása lesz. Ennek várható időtartama 10 nap.
Erre az időszakra rendkívüli óvodai szünetet rendelünk el a kivitelező kérésére, ill. az óvodába járó gyermekek biztonsága érdekében 2020. november 16 és november 27. között. Első óvodakezdési nap: 2020. november 30.
Kiemelt ez az építkezés településünk érdekében, hiszen régóta várunk arra, hogy új óvodát építhessünk a már statikailag veszélyes épület helyébe. Ez az építkezés mindenki részéről nagy türelmet kíván.
Tisztelt Szülők! Segítő együttműködésüket kérjük, hogy a régi épület lebontása olyan környezetben valósulhasson meg, ahol nem tartózkodik gyermek! Kérjük szíveskedjenek megoldani gyermekük otthoni felügyeletét ebben az időszakban. A kivitelezés időszakára szerződési kötöttségünk van, most szükséges elkezdeni a munkálatokat, különben a pályázati támogatást visszavonják.
Köszönjük mindenki segítő együttműködését, hiszen az új óvoda építése közösségünk előrehaladását, a település óvodai-nevelési életének minőségi javulását hozza, ezzel is segítve gyermekeink fejlődését.
Dunabogdány, 2020. november 9.
Tisztelettel és köszönettel
Balogh Imréné s.k. Schuszter Gergely s.k.
óvodavezető polgármester