Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Közélet 2024 Ápr 17 08:39

A NATO Civil-Katonai Együttműködési Kiválósági Központ gyakorlatot szervezett Tahitótfaluban

A honvédségi háttérmunka szerepe éppoly jelentős, mint a látványos feladatoké. Ennek érdekében a Magyar Honvédségnél a civil-katonai együttműködés alapjait minden évben válogatott NATO-szakemberektől tanulják a katonák. Idén április 8-12. között zajlott Szentendrén a NATO CIMIC, azaz a civil-katonai együttműködést célzó összekötői szakmai tanfolyam, melynek részét képezte egy szimulációs gyakorlat Tahitótfaluban.

A nyolc országból érkezett résztvevők feladata az volt, hogy készítsék elő egy ötezer NATO-katonából álló csapat érkezését és tartózkodását a településen. A katonáknak Dr. Sajtos Sándor polgármesterrel és a Faluház vezetőjével kellett az együttműködés részleteit megbeszélniük és kidolgozniuk.

"A logisztikai támogatást az adott katonai kötelék önállóan oldja meg, de abban, hogy a lakosság érezze és tudja, hogy miért vannak itt, hogy ne legyen pánik, az emberek nyugodtak legyenek és tudják, hogy ezek a tevékenységek az ő biztonságuk érdekében történnek, ebben a legjobban az önkormányzat tud segíteni” - mondta a polgármester.

Előző Schuszter Gergely tájékoztatója a Gyermek és Családi svábbálról 2024 Ápr 16 Következő Ingyenes családi rendezvénnyel ünneplik a Föld napját Esztergomban a Kökörcsin Háznál 2024 Ápr 18
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be

Támogatók: